Algemene informatie

De Nijmeegse Go Club is op 13 september 1971 opgericht door Jos Vermaseren en Fons Bink. Vijf mensen zijn vanwege grote verdiensten voor de club tot ere-lid gemaakt: Fons Bink(10-10-2016 overleden), Wojciech Guzicki, Jos Vermaseren, Erik Brummelkamp en Dick Ederveen (1-8-1995 overleden). De enige Nederlandse kampioen waar we ons ooit op hebben beroemd, is Gilles van Eeden. De enige dames- en jeugdkampioene van Nederland die onze club rijk is geweest, is Renée Frehé. Annemarie Hovingh en Niek van Diepen zijn Europees kampioen paren-go geweest.

De club heeft ooit meer dan vijftig leden gehad en heeft er momenteel ongeveer twintig.

Tijdens de wekelijkse clubavond werd aanvankelijk gespeeld in café 'de Keizerskroon' aan de Berg en Dalseweg, in de mensa, in het Kolpinghuis en in de Daalse Hof. Inmiddels spelen we in het wijkcentrum 'de Ark van Oost' (Cipresstraat 154). De vaste clubavond is maandagavond, maar ook op andere dagen zoeken de leden elkaar regelmatig op voor een partij go. Op woensdagavond bijvoorbeeld in café 'In de Blaauwe Hand' op de Grote Markt. Op vrijdag spelen we in Café de Kroon (Daalseweg 361). Vanaf half vier kunnen we er go spelen (en bij mooi weer kan dit zelfs buiten op het terras).

Op maandagavond houden we een interne competitie. De club doet met meerdere drietallen mee aan de Nederlandse Gocompetitie (NGC)

Ook niet-leden zijn van harte welkom tijdens de clubavonden (of daarbuiten) en kunnen altijd een partij go met ons spelen. Aanmelden is dan aan te raden. Stuur een mail naar E.Brummelkamp@chello.nl

Bij voldoende belangstelling wordt er een beginnerscursus gegeven. Stuur een mail naar E.Brummelkamp@chello.nl. Dan houden we u op de hoogte wanneer de cursus start.

Locatie

Wijkcentrum Ark van Oost, Zaal 2.2, Cipresstraat 154 (maandagavond vanaf 20:00 uur)

Bestuur

Niek van Diepen (voorzitter)
Hennie Groot Lipman (secretaris)
Erik Brummelkamp (penningmeester)

Correspondentie adres

Nijmeegse Go Club
p.a. Erik Brummelkamp
Vossenlaan 122-A
6531 SR Nijmegen
(024) 356 67 30
E.Brummelkamp@chello.nl

ING-bank

NL04INGB0001761177 t.n.v. Brummelkamp te Nijmegen